Saturday, 27 October 2012

Petang Tadi..



tadi..... (dalam pukul 3 or 4 ptg)


family belah ayah aku balek umah dorang..
semalam dorang tidoq umah aku..
nenek aku pun ikut dorang balek skali..
tapi bukan balek umah dia la.. * i mean kampung*
tapi dia stay kat umah Pak Ngah aku kat Pahang..
ayah aku tak nak dia duk umah yang kat kampung tu sorang2..
nanti kalau pape jadi kat nenek aku tu susah..
lagipun umah tu takde sape duduk..
sebelum nie dia da stay kat umah aku hampir sebulan..
so, sekarang nie turn dia utk pegi umah Pak Ngah aku plak..
rasa berat jugak sebenarnya nak lepaskan dia pegi.. *ayat tak nak kalah* haha..

Al kisah dia macam gini..

petang tadi aku tertido..
takde la lama sangat pun.. *tipu*
nak dijadikan cerita aku pun terjaga lahhh....
time aku tengah mamai tu..
aku nampak dia nak masuk bilik aku..
aku ingat ada apa..
rupanya dia nak bagitau yang dia nak balek..
then.............

dia (nenek aku) : tok nak balek da nie, meh salam..

*aku pun salam la dia*

continue...

tetiba dia peluk aku..
pastu cakap kat aku..
nanti kat sana *ganu* baik2 ea..
belajar baik2..

*aku tengok air mata dia mengalir pastu cepat2 dia lap*
then dia cakap lagi kat aku.....

tok sayang kat kau..


time tu aku pun rasa macam nak nangis jugak..
tapi terpaksa tahan coz ramai sedara mara aku time tu woa..
malu lewww laki nangis.. hehew..
pastu dia pun kuar dari bilik aku..

sedih giler time tu..
1st time dia cakap camtu kat aku n 1st time gak aku tengok dia nangis depan aku..
huhuk..

aiyakkk..
tak boleh lupa sehh benda nie..
still terngiang-ngiang kat telinga aku apa yang dia cakap..
dah la atok belah ayah aku dah takde.. *tak nak story pasal nie*
so tinggal nenek aku jelah..

hmm.................




7 comments:

Nabilah Azahari said...

sweetnye tok! hehe. salu ingt pesan die k :)

Daus said...

haha.. biasa :P wokey..

Khalilah MNor said...

Sweet moment tuh! pyh nk jumpe cucu lelaki cenggitu~ Doakanlah insan2 tersayang walaupun dah tak ada kat dunia... Itu baru kasih sejati. :)

Daus said...

hehek.. InsyaAllah :)

ManusiaLidi said...

tak pernah rasa ksh syg tok atau wan.:(

Nurul Iman said...

rasa bahagia bila tahu ada yg mengambil berat pasal kita.

Daus said...

even takde sape yang ambil berat pasal kita..
kita kene ingat yang kita kan still ada Allah :)