Tuesday, 30 October 2012

Tentang Aku..


Untuk rujukan kalau aku dah takde nanti..
hehek..
jangan sedihh !! tampaq kang..



Nama Penuh : Mohamad Firdaus B. Shuhaimi..

Nama Panggilan : Angah, Daus, Firdaus, Ouh, Fir..

*Nama panggilan aku yang FIR tu time aku  kat taska, cikgu aku yang bagi nama tu*

Tarikh Lahir : 24 July 1994

Asal : Selangor

Rumah aku mula2 sekali kat Taman Medan, Selangor.. Orang kata tempat nie Black Area.. Haishh *entahla*.. Pastu aku pindah kat subang (atas masalah peribadi).. Aku tinggal kat subang time aku darjah 2 kot sampai lah aku darjah 5.. Pastu barulah aku stay kat Petaling Jaya nie sampai la sekarang..

Tempat Lahir : Hospital Besar Kuala Lumpur *kalau tak silap* hihik..

Family :

Ayah : Shuhaimi B. Mahamod (Pahang)

Emak : Zakiah Bt. Alias (Damansara, Selangor)

*aku ada 5 adik beradik & aku anak ke-2*


Pendidikan :

Taska MBPJ (1999-2000)

Sekolah Kebangsaan Petaling Jaya (2001-2006)
&
Sekolah Rendah Agama Kawasan Melayu PJ (2001-2005)

Sekolah Menengah Kebangsaan La Salle Petaling Jaya (2007-2011)

UiTM Kuala Terengganu
Diploma in ART & DESIGN (Tekstile) (Now)


Favourite :

Makanan : Nasi Patayya
Minuman : Milo ais & Laici

*aku orang kampung.. kau hadoo*


Cita-cita :

Cita-cita time aku kecik sampai laniee.. tak lain tak bukan cuma 2 je, Pilot & Askar.. Time aku kecik2 dulu aku lasak sikit.. So, da nampak kan apa yang aku akan jawab kalau tanya pasai cita-cita aku.. hehek..

Penah satu hari tu, kat kampung & arwah atok aku ada lagi.. Time tu aku tak ingat darjah berapa.. Tapi time tu aku kocikk lagi.. Aku dengan arwah atok aku tengah duduk2 kat bawah rumah.. Tetiba aku tengok ada babi kat semak belakang rumah kampung aku tu.. *apa punya ayat la*.. Aku pun pegi kejar babi tu pastu tembak dengan senapang kayu aku.. hahak.. Takde keje woa.. Last2 kene marah dgn arwah atok aku.. *padan muka aku*.. 

So, dont play2 with me.. Im tough guys -.-"


Fakta :

  • Seumur hidup aku, aku penah couple sekali je.. huhu
  • Aku suka gurl yang tembam2 aka chubby.. *kwn aku sume pelik* haha..
  • Aku lemah bab2 nak explain kat orang..
  • Selagi aku boleh sabar, aku akan bersabar.. Kalau tak boleh, aku akan mark kau !!
  • Aku ni tak sombong tapi pemalu sikit.. hehek..
  • Tak pandai menipu.. Tiap kali aku menipu mesti kantoi.. hehew..
  • Kalau aku sedih, aku suka duduk sorang2.. Pastu layan perasaan aku.. Hahak..

Blogging :

Aku dah masuk dalam dunia blogging nie lebih kurang setahun... *tak pasti*. Aku tak berapa ingat macam mana aku boleh terjebak, tapi yang pasti orang yang banyak bantu aku time mula2 aku bergelar blogger dulu kazen aku... 

Kebanyakan content dalam blog aku nie, aku edit sendiri... Mana yang aku tak tau, aku rujuk 2 blog famous nie (Click) & (Click)...



Akhir kata..
Semoga happy berkawan dengan aku..
kalau ada apa2 boleh tanya aku..
pasai edit2 template ke..
kalau aku free aku tolong..
Dont worry okey.. 
Aku tak sombong.. hehek..
Sharing is Caring..
Cawww..




10 comments:

Nurul Iman said...

salam kenal. sy nurul iman. =D

nabila biela said...

owhh..bljar kat tganu ek...hehe..kg sy tuhhh///^_*

❤farahin izzati❤ said...

^0^ pewittt!!
nak panggil fir lah :D hehe

CekbOlat-bOlat said...

tapikan . pestime aku jumpa lelaki pndai edit blog cntik gini . kalah aku wei . haha

dh nme pun amek grafik kan -.-

Daus said...

dunia dunia.. hehek..

Pwincess sarah said...

owh.. kte sebaya.. hehe..
salam kenal.. :)

therosputih said...

hai...singgah sini nak anta jemputan...jemput join giveaway terbaru saya...

http://therosputih.blogspot.com/2012/10/special-giveaway-by-therosputih.html

ct cheery said...

pewiit!!hai leh couple?hehe

♥ Nana BamBam ♥ said...

Salam, hi daus salam kenal dari kak Nana BamBam :)

Farid bin Aspar said...

kalau suka nasi pattaya, maknanya suka makan telur la nie... hehee