Wednesday, 26 December 2012

Char Kuey Teow..


___ December 2012 (lupa tarikh)


Location : Tepi Jalan 
Time : Malam

Ayah : Cepat2 nak makan apa !!
Akak : Mihun tom yam..
Aku : Tak nak la, kenyang ~
Ayah : Cepat la !!
Aku : Tak nak !! kenyang..
Ayah : Ain & Aliya/Alia nak makan apa? 
Ain : Sama jugak..

Lepas dah confirm makanan apa nak beli, ayah aku nak kuar dari kete then tetibe aku....

Aku : Ayah, nak char kuey teow lah :3
Ayah : Hah? Char kuey teow? Char kuey teow mana ada kat sini..
Aku : ................
Ayah : Kalau takde?
Aku : Nasi Pattaya la..
Akak : Kau nie asyik nasi pattaya je..
Emak : Entah angah, baik makan kat rumah je.. (cara mak aku ckp takde skema gini but almost)

Beberapa jam kemudian....

Aku tengok macam takde je apa yang aku nak. Sedeyyy tapi cover :P

Keesokannya ayah aku balik dari keje aku tengok ada bungkusan yang ayah aku beli. Then ayah aku cakap nah amik nie char kuey teow. Ayah beli banyak tu... (3 bungkus)

Aku : Terharu.. Huwaaaaaaaaa :')

See, even sesebok mana pun dia still ingat kat aku. Hahaha. Perasan jap :D


Pengajaran..

Hargailah ibu bapa kita selagi dorang masih ada. Kalau dah takde nanti nak menyesal bagai dah terlewat toqq :)


4 comments:

Syazana Zainn said...

without them (parents) we're nothing :)


p/s: dah lama tak makan char kuey tiaw :D

Yuyu Atiqa said...

so true!

no matter what, parents come first! :)

elly suzaily said...

yess. hargailah mereka selagi mereka masih ade :)

Aisyah Qaisyiah said...

parents are everything 4 us...they know what we want...
follow ur blog, follow me back ^_^