Sunday, 2 December 2012

Nasib Tak Menyebelahi..


Dalam sehari dua nie kehidupan aku berbeza sangat2. Banyak sangat dugaan. Kalau ikutkan diri aku yang sebenar memang aku dah give up dah dengan kehidupan yang macam nie. Tapi aku paksa jugak diri aku nie survive. Sebab aku tau ada orang yang lagi susah berbanding aku. Nie baru sikit je tapi aku rasa memang teruk sangat2. 

Firstly, semalam aku ada masalah sikit antara aku dengan kawan2 aku pasal rumah yang aku sewa. Sebelum nie aku memang nak stay kat dalam sebab aku memang dah dapat. Tapi disebabkan salah paham pasal penempatan aku & nak jaga hati kawan punya pasal, aku follow dorang stay kat umah sewa. Pastu semalam lepas family aku hantar aku kat rumah sewa tu then balik, dorang baru nak bagitau yang dorang tak jadi. Sebab dorang dapat kat stay kat dalam. Aku time tu punyalah rasa nak gila memikirkan yang aku kene angkut barang2 aku yang memang banyak keluar dari rumah tu. Tu pun belum tentu lagi aku boleh stay kat dalam balik sebab aku dah hantar surat nak tolak bilik yang aku dapat. Semalam time aku sorang2 duduk kat dalam bilik yang aku sewa tu aku asyik terfikir je nak benti. Sanggup dorang...

Secondly, aku dengan kawan aku pegi jumpa penyelia asrama aku sebab nak bincang pasal nak stay kat dalam nie balik. Dia kata boleh tapi agak serabut sikit sebab kena campur dengan senior2. Nak tak nak kena terima jugak sebab salah aku. Then sekarang nie ada masalah bilik sikit kat tempat aku nie. Effect dia dalam 1 bilik terpaksa stay dalam 5 orang.

Thirdly........ 

Aku kena marah dengan tuan empunya rumah sewa tu sebab dia kata aku macam main2. So, dia suruh aku keluar segera. Aku time tu rasa macam nak nangis je tapi terpaksa control coz aku ada kat kampus plus ramai orang. Tadi jugak aku angkut barang2 aku dari rumah tu guna kereta kawan aku. Nasib baik ada orang nak tolong.

Haihh.. Cukup la.. Tak sanggup nak citer...
Sorry kalau aku ada buat sesapa bad mood.....
Sekadar perkongsian...


6 comments:

Nurul Farahizzati said...

sabar.. dugaan Allah untuk menguji hambaNya.. :)

Khairul Azahar Sharriffuddin said...

Selalunya apabila dtg satu musibah Ia akan dituruti dengan satu musibah yang lain sehinggalah ia terhenti apabila seseorang itu mulai berputus asa..

syud abady said...

awak,sabar lah ye..

faie mohamad said...

kdg2 stress bgus jugak.. baru kite belajar utk lbh matang. try to find the solution to overcome it. good luck!

Syamimi_Tahir said...

hidup ni penuh dengan cabaran . Kena banyak bersabar jela . ^^

Littleme ashikin said...

masalah ni sama cam kawan akak, dy dapt dok dlam,, but dy tak sngka yg pmohonannya dluluskan,, so ada salah paham ng housemate dy dulu.. but now everythings back to normal.. apa2 pon sabar n tenang..i know you strong enough to fix this problem.