Tuesday, 27 November 2012

Comment..


wahh.. ada new comment lah.. *excited*
then click..
lepas tengok comment dia tuh dalam hati berkata..
ehh, why dia nie cakap macam tu ??
dia nie pehal !!
sape dia nie nak comment macam tu..
lepas dah baca tuh rasa down sangat2
then terus delete..
even pada mulanya excited nak baca & nak tau dari siapa..


confirm ramai blogger yang penah kena camnie rite ??
kalau tak penah kena tu untunglah :P
tapi aku penah beb.. hua3
rasa down giler2 time tuh..

nak kata comment dia tu panjang lebar takde lah..
simple je..
tapi makan dalam woa..
bila jadi macam tu kan..
aku tertanya-tanya jugak apa motif dia comment macam tu..
dia nie tak fikir ke kesan lepas dia comment gitu..
macam mana kalau kena kat dia balik ??
tak kesah ??

selalunya aku dapat comment2 gini dari blogger yang dah lama..
bukan aku nak buruk2 kan sesiapa tapi kenyataan..
mungkin diorang dah lama memegang status blogger kot..
thats why diorang rasa bebas mengutuk blogger2 baru macam aku nie.. *maybe*
haihh..
aku kalau nak comment entry seseorang tuh..
aku fikir banyak kali dulu..
yang paling penting sekali kesan yang akan timbul lepas aku comment..
tapi diorang tak fikir macam tu..

lagipun dorang berpengaruh kan..
sape aku nak lawan..
selalunya aku just diamkan diri..
then delete dia punya comment..
sebab aku tak suka nak gaduh2..
mana2 comment yang bagi aku membina aku akan publish..
yang tak tu paham2 jelah mana peginya..
simple.....

dengan cara nie lah aku still blogging sampai sekarang..
walaupun kekadang tuh rasa down sangat2..
tapi aku taknak fikirkan sangat pasal tuh..
buat macam biasa je..
lagipun blog aku nie lebih kepada personal..
mostly kat dalam nie cerita pasal kehidupan aku..
adat lah tuh ada orang cakap macam2 pasal kehidupan kita..

pegangan aku..
abaikan perkara yang boleh menjatuhkan kita..
buang jauh2..
then ambil perkara yang boleh mengubah kita ke arah yang lebih baik..

sekiranya ada ayat yang mengguris hati sesetengah pihak..
aku mohon maaf sangat2..
aku tak sanggup pendam benda nie lama2..
lagipun ada sesetengah blogger yang pernah bersuara pasal benda nie..
so, nie sebagai perkongsian & pengajaran semata-mata..

sharing is caring rite..
cawww..


5 comments:

hananhadila said...

hanan benci orang yang perasan bagos macam tuu . kalo daa masok kubo , xdek orang tulis at batu nisan , arwah dulu feymes orangnyee ..

Khalid Kyle said...

nice entry. :)

my blog dpt melambak2 komen mngarut. sampi dh x kuasa nk delete.

solution block je org tu then lantak pi lah sama komen2 tu semua. haha

fifie said...

Fie nasib baik tak pernah dapat lagi komen pedih. Huhu.. Satu pesanan fie, ignore je. Biasa lah orang rasa dia hebat kot.

cik Que said...

saye pun pernah gak terkena..kalo tak silap, sebulan ade blog.

Misz Fazie said...

rasanya tak pernah kena. kebanyakkan blogger yang komen merapu ade lah. hehe. =3