Friday, 16 November 2012

Let's Pray For Gaza..





takde rasa apa-apa ?


sekarang nie dah kecoh pasal Gaza kan..
entahlah....
sape tak sedih kan bila tengok keadaan umat Islam kat sana macam mana..
tapi tak mampu nak bantu dorang semua except berdoa..

lagipun kita boleh tengok kan negara yang merupakan kuasa besar dunia pun just diam diri..
macam takde pape yang berlaku..
haihhh...
tak tau lah nak cakap macam mana..

tadi aku search kat google nak cari gambar yang sesuai..
pastu aku ternampak ada satu gambar tuh..
tapi......
tak sampai hati pulak nak letak..
then aku click ada satu gambar tuh..
pastu terus enter dia punya blog..
Ya Allah...
tersentuh sangat2 bila tengok..
okeylah..
aku tunjukkan gambarnya..




maybe yang dukung tuh ayah dia..
kita tengok pun dah tersentuh kan??
apatah lagi kalau yang dukung tuh ayah dia...

jauh berbeza situasi kita sekarang nie berbanding dengan dorang..
kita kat sini happy2..
tapi saudara Islam kita yang kat sana tuh berkorban pertahankan negara & family dorang..
aku tak dapat nak bayangkan kalau semua tu jadi kat aku..
tak mampu nak lawan dengan kekuatan yang macam tu..
hanya mampu berdoa je..

jom kita luangkan sedikit masa berdoa untuk keselamatan dorang..
moga2 dengan kekuatan yang kita ada & kesungguhan usaha kita nie diterima Allah..
InsyaAllah.. Amin...



7 comments:

ain samadi said...

memang sedih..tapi klu ikut cerita mereka yg ikut misi palastine:mrk begitu tabah dn boleh hadapi musibah dgn redha..hingga nak diberi sedekah pun tak mahu banding di Mesir..bantuan derma kita sampai ke sana

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 729 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

cart kartika said...

lets pray.. tq for sharing...

tyka said...

salam pknalan
dah follow daus.:)
mmg mnyayat hati bila tnggok gamabr di sana.kat sini kita hanya mampu b'doa dan derma untk kesejahteraan d sna.

ɱąȥȵɉȥąɧąȥЩąȵɉ said...

Ya Allah... sakitnya..

nik ros said...

pray for Gaza
semoga Allah melindungi saudara Islam di Gaza

Qalam Bissmillah said...

hanya doa yg mampu kita lakukan...so pray for save umat islam dekat Gaz..insyallah !