Saturday, 17 November 2012

Nowadays..



gambar lama..
jangan tanya kat mana.. taraa modal.. kui3


makin lama mata aku nie makin kabur plak..
tak tau la kenapa..
seriously, beza sangat dengan dulu..
even jauhnya lebih kurang panjang tangan aku pun dah start kabur..
tapi takde lah sampai ke tahap kritikal..
still boleh nampak lagi..
cuma kabur skit2 & tak selesa jelah..

so sekarang nie kalau nak tengok something yang jauh skit dari aku..
terpaksa lah aku kelip2 kan mata nie sampai nampak..
tak pun aku kene kecik kan mata..
baru boleh tengok jelas2..
tapi kalau kat luar tu aku kene cover la jugak kalau nak buat gini..
kang orang fikir bukan2 plak..

sebenarnya aku nie pakai spek.. *ececeh*
not full time but sometime..
kalau kat sana aku pakai time nak pegi kuliah..
kalau pegi kuliah tu pun kekadang je aku pakai..
aku sebenarnya tak suka pakai2 spek nie..
rimas.. herrrr..
tapi disebabkan tak nampak..
terpaksa jugaklah aku pakai..

lagipun mak aku bising kalau tak pakai..
sebabnya nanti mata kita akan lebih rosak..
tapi anak laki dia nie kan degil sikit.. hehew..
so, buat tak endah jelah -.-'

aku rasa kan..
aku selalu pening2 tu ada kene mengena dengan mata nie jugak kot..
kekadang tu aku rasa macam nak pengsan pun ada..
selalunya aku rasa macam nak pitam tu bila bangun dari duduk or baring..
tapi penah jugak kene time aku terpacak kat tengah panas..
aku penah jugak bagitau mak aku pasal nie..
pastu ajak ayah aku pegi klinik..
nak check pape yang patut..
ayah aku kata tunggu cuti sabtu ahad nanti..
last last aku pun lupe.. hahak..

aku penah jugak citer pasal nie kat "kawan" aku..
pastu aku mention sekali pasal penyakit yang ada kaitan dengan benda nie..
pastu dorang marah aku cakap camtu..
kene betol2 kang baru tau.. hehew

tak lama lagi aku kene tukar url blog nie..
coz aku tengok akak aku macam dah tau.. hahak
bahayosss..

cawww...



5 comments:

Myera Nyera said...

memang betul kata mak awak tu. dulu myera selalu tak pakai spek. sampaikan skang tak pakai tak boleh. memang tak nampak. dulu masa tak pakai, ok lagi. sekarang i sampaikan kawan tak cam. bahana tak pakai spek, mata makin teruk.

Pwincess sarah said...

gitu pulak ye.. hehe

..tpi mmg agak rimas la pakai spek mata ni.. tpi apakan daya kan.. huhu

Nur Azila said...

kalau dah tukar url blog ni jgn lupa bgthu je dik..

samalah kita specky jgk.. akk selalu pakai, sbb mata akk 300+ power nya... :)

pakai speck mata ni memang merimas kan. 1. sbb terletak dimata je, 2, nampak tapi kalau tak pakai lg lah merimas sbb kabur je..

Nur Azila said...

kalau kita tak pakai speck, kita rasa pening sbb dia effect kt mata ni.. akk cermin mata selalu pakai, tanggalakn bila time nak mandi dan tidur.. betapa teruknya mata ni..

Nur Anis Amalina Azhar said...

Assalamualaikum..sy dlu pkai spek jgk n nk kta rabun teruk tu x la sgt..besa2 je..sy la org plg mls pkai spek..kdg2 je pkai tp tu pn pyah..but smpai skrg dh lma x pkai..n mta pn dh makin ok..